Nemate više knjižicu vozila? Onda biste mogli imati teškoće poput ovog građanina

4 years,10 months ago - 3 svibnja 2019, vecernji.hr
Nemate više knjižicu vozila? Onda biste mogli imati teškoće poput ovog građanina
Za izdavanje nove prometne dozvole treba priložiti knjižicu vozila. Ja to ne mogu jer mi se negdje izgubila, požalio se građanin.

Kad je riječ o poteškoćama s hrvatskom birokracijom, naše građane više gotovo ništa ne može iznenaditi. A svako malo u javnosti se pojavi neki slučaj za koji je teško pronaći racionalno objašnjenje. Jedan takav iznio je jedan građanin na svom Facebook profilu, a odnosi se na probleme koje je imao prilikom tehničkog pregleda automobila.

"U prometnoj su mi dozvoli popunjene sve rubrike, pa trebam novu. E, ali za izdavanje nove treba priložiti knjižicu vozila. Ja to ne mogu jer mi se negdje izgubila. Nitko se time nije opterećivao jer je knjižica vozila kao vrsta dokumenta ukinuta još prije šest godina. Taj se dokument još od 2013. više ne izdaje. Ne postoji. Tko god sad obnavlja prometnu, a još uvijek ima knjižicu vozila, treba tu staru knjižicu priložiti, ona se onda poništi i više je nemaš", naveo je na Facebooku te dodao:

"E, ali ja NEMAM taj nevažeći i više nepostojeći i nepotrebni dokument, pa mi oni ne mogu izdati prometnu. Da bi izdali prometnu, moraju poništiti knjižicu vozila. A oni nemaju što poništiti. I onda, logično -- što drugo? -- moram ići na policijsku stanicu, prijaviti gubitak nepostojećeg i nevažećeg dokumenta i tražiti izdavanje novog, iako je nevažeć i pravno nepostojeć. Onda s tim novim (nevažećim i nepotrebnim) dokumentom, kakav država već šest godina zapravo ne izdaje, odem na stanicu za tehnički pregled, e da bi oni taj (nevažeći i pravno nepostojeći) dokument mogli poništiti! I onda bez frke dobijem novu prometnu. Jednostavno, kaj ne?" zaključio je.

Support Ukraine