Novi Peugeot 308 SW stigao u Hrvatsku

1 year,10 months ago - 18 lipnja 2022, Index
Novi Peugeot 308 SW stigao u Hrvatsku
AKO tražite dokaz da su karavani ipak atraktivni, ali i nadasve pametan izbor za sve koji traže praktično i prostrano vozilo tu je Peugeot 308 SW - najatraktivniji kompaktni karavan na tržištu.

Direktno iz tvornice Mulhouse u Francuskoj na zagrebačke prometnice stigao je novi 308 SW, druga karoserijska izvedba hrvatskog automobila godine, ali i jedan od modela koji imaju jake adute u tržišnom nadmetanju sa sveprisutnim crossoverima. 

U pogledu dizajna dovoljno je reći kako je uspješno prenesen DNA originala te sad možemo reći kako 508 SW definitivno nije bio slučajnost. Stigao je još jedan zanimljiv i oku itekako ugodan karavan.

Razvukao se na 4.64 metara s 55 mm produljenim razmakom između osovina, a pritom donosi prvoklasnu aerodinamiku s koeficijentom otpora Cx od 0.277, pa je time optimizirana potrošnja, kao i minimizirana buka u vožnji. 

Prostranost i praktičnost su ovdje bitni čimbenici, pa vlasnika očekuje električno upravljan poklopac, a iza njega prtljažni prostor kapaciteta od 608 do 1.634 l, ovisno o statusu naslona stražnjeg sjedala. Kad se klupa preklopi, moguće je ukrcati predmet dulji od 1.85 m.

Unutra pak poznato sučelje s digitalnim kokpitom, sada s 3D efektom. Standardno se vozi s pogledom preko upravljača, dok središnji zaslon dijagonale 10 inča nudi novi i-Connect Advanced multimedijalni sustav. Kao i kod "obične“ 308-ice kupci mogu računati na čitav niz sustava asistencije i sigurnosnih dodataka. 

Ista je i paleta motora koja uz klasične benzince i dizelaše uključuje i plug-in hibride. Uključuje benzinski Puretech u izvedbi sa 110 i 130 KS, BlueHDI sa 130 KS, te punjive hibride sa 180 i 225 KS. Ponuda je koncipirana kroz tri razine opreme Active, Allure i GT.

Novi Peugeot 308 SW na hrvatske ceste stiže u kolovozu, i to po početnoj cijeni od 192.705 kn za benzinski, odnosno 220.007 kn u dizelskoj kombinaciji. 

Support Ukraine