Ova Nevera će prva prijeći Pelješkim mostom, poznato i tko je za upravljačem

1 year,8 months ago - 26 srpnja 2022, IndexHR
Ova Nevera će prva prijeći Pelješkim mostom, poznato i tko je za upravljačem
KAO što je poznato, današnje otvaranje Pelješkog mosta uveličat će Rimčeva Nevera.

Točnije, Nevera je već prešla most tijekom jučerašnje generalne probe, a to će ponoviti i danas u samoj završnici ceremonije otvaranja.  

Rimac Nevera postat će prvi automobil koji će prijeći novi most u završnici cjelodnevne ceremonije. Bolji poznavatelji uočit će i novu registarsku pločicu. I dok smo na prvoj registriranoj Neveri imali prilike vidjeti tablice s natpisom ZG-2360-NM, sada je na registraciji natpis ZG-1400-KW. 

Prvi natpis je jasno upućivao na maksimalni okretni moment od 2360 Nm, dok nova registracija podsjeća kako je Nevera jedan od najsnažnijih automobila na svijetu s maksimalnom snagom od 1400 kW. 

Poznato je i tko će biti za upravljačem. Bit će to glavni inženjer Nevere Matija Renić, što se čini daleko boljim izborom u odnosu na slučaj od prije nešto više od godine dana kad je Nevera magistralom jurila 230 km/h, a za njenim upravljačem bio zadatku očito nedorastao vozač. 

A kad smo kod jurnjave, recimo kako će s druge strane mosta, iz Brijeste, krenuti automobil u kojem će biti nekadašnji trostruki europski prvak na brdskim utrkama Niko Pulić. Podsjetimo, Pulić je već prije najavio kako se nada da će mu biti dopušten poneki "nestašluk" poput paljenja guma.

Pulić će se voziti u trkaćem Smartu ForFour od 720 KS na kojem je radio posljednjih 17 godina. U posljednjoj izjavi Pulić je otkrio daje do sada osam puta prešao most, svaki put ne brže od 60 km/h, ali da za otvaranje pripremaju posebno iznenađenje. 

Support Ukraine