Rimac najavio novu veliku prekretnicu Rimac Automobila: 'Ovo je za nas jako važno'

1 year,10 months ago - 6 lipnja 2022, Vecernji list
Rimac Nevera
Rimac Nevera
Započeli smo projekt Nevera s čistog lista papira 2017. u vrijeme kada smo bili sasvim drugačija tvrtka - samo 200 zaposlenika s ukupnim kapitalom prikupljenim do tog datuma od 40 milijuna eura, napisao je

Mate Rimac objavio je na svom Facebook profilu kako su Rimac Automobili službeno dobili konačnu dokumentaciju za EU certifikaciju Nevere.  

- Sada kada se već malo slegla prašina oko velike investicije od 500 milijuna eura, želio bih najaviti još jednu veliku prekretnicu za Rimac Automobile. Nije glamurozan niti vrijedan vijesti kao 500 milijuna, ali je za nas vrlo važan. Ovo je važno za nas jer smo uložili nebrojene sate, tisuće testova, godine teškog rada i mnogo uništenih hiperautomobila da bismo došli do ove točke. Američki bi certifikacijski dokumenti također trebali stići u sljedećih nekoliko tjedana - napisao je Rimac.

Kako je objavio, sve je spremno za početak isporuke kupcima.

 - Potpuno nova proizvodna linija u našem novom pogonu Jankomir, izgrađen je prvi proizvodni automobil (nakon što je 17 prototipova napravljeno u procesu razvoja i testiranja) s još mnogo više u proizvodni proces (uskoro ćemo podijeliti video/fotografije s proizvodne trake i ponovno omogućiti obilaske tvornica nakon ljetne stanke), homologacija je obavljena i u tijeku je završno podešavanje softvera. Sada jedva čekamo da isporučimo prve automobile kupcima u sljedećih nekoliko mjeseci - napisao je pa se osvrnuo i na ranije dane tvrtke Rimac Group.

- Započeli smo projekt Nevera s čistog lista papira 2017. u vrijeme kada smo bili sasvim drugačija tvrtka - samo 200 zaposlenika s ukupnim kapitalom prikupljenim do tog datuma od 40 milijuna eura. Pokazali smo automobil na sajmu automobila u Ženevi 2018. - što je bilo daleko prerano. Vjerujte mi, nećemo ponoviti tu grešku! Bili smo naivni i mislili smo da ćemo automobil moći isporučiti 2020. Kao i uvijek, stvari nikad ne idu po planu (pogotovo za tako složen projekt) pa smo sada tu – s preko 1.500 zaposlenika, ukupno 830 milijuna eura podignut kapital, s puno više sijede kose i iskustva. Naučili smo puno i to ćemo primijeniti na sve što ćemo raditi u budućnosti.

Zahvalio se svima na napornom poslu.

- Želio bih zahvaliti svima koji su neumorno radili na ostvarenju ove prekretnice – posebno onima koji su dali svojih 100% tijekom posljednjih 18 mjeseci vrlo intenzivnog procesa testiranja i poboljšanja. Ispod je nekoliko snimki zaslona iz službenog dokumenta - dugačak je 899 stranica tako da se ne može sve podijeliti - zaključio Rimac pa poručio Hrvatima kako ''ima i pečat''.

Support Ukraine