Rimac pružio Neveri off-road ispraćaj: ‘Prije nego završi u zidu, odlučili smo se zabaviti’

2 years,5 months ago - 20 studenoga 2021, JutarnjiList
Rimac pružio Neveri off-road ispraćaj: ‘Prije nego završi u zidu, odlučili smo se zabaviti’
Neveru uskoro čeka ‘crash test’ sigurnosti u SAD-u, stoga se izvršni direktor Mate Rimac odlučio prvo malo zabaviti s njom

Ako postoji nešto u vezi Rimac Nevere na što se ne bismo kladili, to je onda da ćemo najbrži serijski automobil na svijetu vidjeti u blatu. Pretprodukcijski automobil, kojeg možete vidjeti u videozapisu, čeka testiranja sudara za američku homologaciju, zbog čega joj je osnivač i izvršni direktor kompanije Mate Rimac odlučio dati savršen ispraćaj na blatnom gradilištu kampusa u Svetoj Nedelji.

Tamnoplava Nevera prvi je Rimčev predserijski automobil, što ujedno znači i da je prvi koji je sišao s proizvodne trake. Njezina glavna uloga do sada je bila osigurati da će sve proći glatko do početka proizvodnje – pod njenim kotačima već je mnoštvo testova na stazi i cesti.

U početku videozapisa, sve počinje idilično s prizorima ceste okružene drvećem i prekrivene lišćem. Ubrzo, Nevera dolazi do mjesta budućeg kampusa kompanije, koje je za sada prekriveno zemljom. Hiperautomobil, s Matom za upravljačem, bez problema se probija kroz lokve blata, prekrivajući do kraja dana plavu boju automobila u prljavo smeđu.

Ne brinite, Mate na kraju detaljno opere Neveru, a najviše problema zadaje mu lišće uhvaćeno u široke donje otvore prednje rešetke i na vratima. Prisjetimo se, Nevera je završila europske testove sudara, i sada je pred njom još homologacija u SAD-u. Čeka ju test frontalnog sudara od 30 stupnjeva i sudar s preprekom.

Što se tiče radova na kampusu koji su počeli krajem kolovoza, riječ je o projektu vrijednom oko 200 milijuna eura. To će biti jedan od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih objekata u Europi, izvan područja automobilske industrije.

Citirajući Top Gear, uz priložene fotografije, Rimac Automobili su na Facebooku objavili: ‘Jer ako ste šef tvrtke za električne hiperautomobile s gradilištem i prototipom od 2 milijuna eura na raspolaganju, radite ono što bi svako racionalno, razumno ljudsko biće učinilo‘. Ne možemo se više složiti, a Neveri ‘držimo fige‘ u SAD-u.

Support Ukraine