Ova Škoda Superb ima 720 KS i juri preko 300 km/h

1 month,3 weeks ago - 7 ožujka 2024, IndexHR
Ova Škoda Superb ima 720 KS i juri preko 300 km/h
PRI POMISLI na Škodu, usprkos postojanju RS izvedbe, malo tko razmišlja o performansama u pogledu ubrzanja i maksimalne brzine.

Ako ste ipak ljubitelj sportskih prerada, imajte na umu da je i Škoda kao dio VW koncerna odlična podloga za tuning. I tu ne mislimo samo na Octaviju već i na Superb, obiteljskog i poslovnog krstaša s kojim kupci najčešće sparuju TDI motor, a rjeđe TSI benzince do 280 KS. 

Ovaj primjerak ide nekoliko koraka dalje. Naime, u ovom automobilu nalazi se tunirani motor Audija RS3, odnosno hvaljeni 2.5 petcilindraš. Pritom je snaga podignuta na nevjerojatnih 720 KS, a okretni moment na čak 830 Nm. 

Automobil je na njemački Autobahn izveo AutoTopNL, a pritom nas informiraju kako ovaj Superb sada do 100 km/h stiže za svega 3.3 sekunde, kao i da je maksimalna brzina 320 km/h. Međutim, puno više od ovih vrijednosti govori slika, točnije video u kojem se možete uvjeriti u lakoću s kojom ova Škoda nabire brzinu. 

Mi ćemo na kraju spomenuti kako ova Škoda ubrzanje do 200 km/h apsolvira za 9.38 sekundi, a četvrt milje iz stajanja odradi za 10.77 sekundi. Impresivno, zar ne?

Support Ukraine