Papa Franjo putuje u Škodi Enyaq iV tijekom svog posjeta Slovačkoj

8 mjeseci,1 tjedan ago - 20 rujna 2021, tportal
Papa Franjo putuje u Škodi Enyaq iV tijekom svog posjeta Slovačkoj
Škoda Auto je osigurala papi Franji dva automobila Enyaq iV za vrijeme njegova posjeta Slovačkoj od 12. do 15. rujna, a dva potpuno električna SUV-a prilagođena su prema željama Vatikana. Osim toga, i dva Karoqa prate papu na njegovu putovanju

Papa Franjo se od 12. do 15. rujna 2021. godine nalazi u posjetu Slovačkoj na poziv predsjednice Zuzane Čaputove. Tijekom svog boravka Škoda će papi staviti na raspolaganje po dva automobila Enyaq iV i dva Karoqa. Za ovu prigodu modeli Enyaq iV prilagođeni su prema specifikacijama Vatikana.

Kako bi se lakše vidio papa, prozori od prozirnog stakla na stražnjem dijelu vozila zamijenili su standardna zatamnjena bočna stakla. Kromirani standardni držači za zastavu Vatikana postavljeni su na prednji blatobran suvozačke strane, a službeni logotip papinskog posjeta može se vidjeti na kućištima vanjskih ogledala. Kako bi izlazak iz vozila bio udobniji, na zahtjev Vatikana dodana je i dodatna ručka. Sva vozila obojena su u crnu metalik boju i imaju crnu unutrašnjost.

Nakon službenog dočeka u zračnoj luci Bratislava u nedjelju popodne, papa je odvezen na ekumenski sastanak u diplomatsko predstavništvo Svete Stolice u glavnom gradu Slovačke. U ponedjeljak se sastao sa slovačkim predsjednikom i predstavnicima politike, diplomacije, društva i Crkve, te predstavnicima židovske zajednice. U utorak je papa odletio zrakoplovom za Košice, gdje se također sastao s predstavnicima romske zajednice. Škoda Enyaq iV i Karoq su mu također bili na raspolaganju u Košicama. U srijedu poglavar Katoličke crkve putuje na hodočasničko mjesto Šaštín prije povratka u Rim u podne.

Škoda je pokrenula je namjensku web stranicu za Papin posjet Slovačkoj, na kojoj ljudi iz cijelog svijeta mogu poslati pozdrav Papi dok putuje kroz Slovačku. Time se također daje mogućnost onima koji ne mogu osobno prisustvovati javnim događajima da se obrate papi Franji.

Kroz proširenu stvarnost, svi pozdravi primljeni putem web stranice bit će prikazani na virtualnom 3D modelu SUV-a na web stranici ili na pravom automobilu Enyaq iV. Sve što trebate učiniti je otići na web stranicu i usmjeriti tablet ili mobilni telefon prema vozilu.

Ovo je drugi put da je poglavar Katoličke crkve putovao vozilima češkog proizvođača automobila. Škoda je također za papu Franju tijekom dvodnevnog posjeta Irskoj u sklopu Svjetskog susreta obitelji u Dublinu 2018. godine osigurala četiri automobila Rapid Spaceback.

Support Ukraine