Škodin električni SUV: Novi Enyaq iV nudi ozbiljan domet i performanse!

1 godina,10 mjeseci ago - 3 rujna 2020, revijahak
Škodin električni SUV: Novi Enyaq iV nudi ozbiljan domet i performanse!
Pogon je na stražnje ili sve kotače, ovisno o verziji. Tako će 4x4 biti rezerviran za Enyaq iV s dva elektromotora i 265 KS te 306 KS

Kažu na Škodinoj medijskoj stranici da je električni SUV Enyaq iV njihova najvažniji novi model ove godine. Budimo realni, svaki novi model svih proizvođača automobila je najvažniji, a isto tako, treba biti realan pa naglasiti da ja za Škodu ovo veliki iskorak u nepoznato. Naime, ovo je prvi električni SUV u Škodinom portfelju, koji je dimenzijama sličan Kodiaqu i malo je iznad kompaktnih dimenzija (dužina 465 cm).

Dizajn je klasičan Škodin, odnosno Volkswagenov pa je malo detalja po kojima biste zaključili da se radi o vozilu s električnom tehnologijom, odnosno SUV-u koji je nastao na posebnoj električnoj platformi. Unutrašnjost je također slična posljednjim vozilima koncerna, čista je i većina funkcija grupirana je na ekranu infotainmenta.

ogon je na stražnje ili sve kotače, ovisno o verziji. Tako će 4×4 biti rezerviran za Enyaq iV s dva elektromotora i 265 KS te 306 KS, a samo stražnje kotače pokretat će verzije s jednim motorom i 148 KS, 179 KS i 204 KS. Domet je do 340 km za osnovnu verziju, maksimalnih 500 km za verziju s 204 KS (baterija 80 kWh) do 460 km za inačice s dva motora. Ubrzanje do 100 km/h najsnažnije verzije traje 6,2 sekunde (brzina 180 km/h).

Volumen prtljažnika je 585 litara, a treba spomenuti i LED Matrix svjetla kao opciju.

Support Ukraine