Škodini modeli s pogonom na sva četiri kotača: Isprobali smo ove svestrane automobile

10 months,3 weeks ago - 31 svibnja 2023, tportal
Škodini modeli s pogonom na sva četiri kotača: Isprobali smo ove svestrane automobile
Domaći autonovinari su isprobali Škodine 4x4 modele. Trebalo je ispitati kako se ovi, u pravilu, najsnažniji top modeli ponašaju na dugim rutama u promjenjivim proljetnim uvjetima. Osim autoceste, mi smo ih vozili i na regionalnim cestama

U siječnju ove godine je u ekstremnim zimskim uvjetima Škoda u Švedskoj organizirala događaj pod nazivom Škoda 4×4 Winter Experience 2023. Češki je proizvođač na dalekom sjeveru Europe prezentirao šest serija modela s 4×4 pogonom iz svoje trenutne game automobila.

Da podsjetimo, u ovom trenutku Škoda ima sljedeće modele s pogonom na sva četiri kotača: Octavia, Superb, Karoq i Kodiaq te dva modela iz obitelji Enyaq iV. Uz limuzine, karavane i SUV-ove, ponuda s pogonom na sve kotače uključuje i SUV Enyaq Coupé iV, a što se tiče pogonskih sklopova, tu su benzinski i dizelski modeli, kao i potpuno električna vozila.

Raspon nivoa opreme također je raznolik, u rasponu od varijanti Scout i Sportline do verzija RS i L&K. Spektar performansi proteže se od 110 kW (150 KS) u Octaviji, Karoqu i Kodiaqu do 206 kW (280 KS) u Superbu i do 220 kW (299 KS) u potpuno električnim RS modelima obitelji Enyaq iV.

Support Ukraine