SUV Dacia Duster i Boranka u akciji pošumljavanja požarišta u Dalmaciji

1 tjedan,3 dana ago - 22 studenoga 2022, tportal
Dacia Duster
Dacia Duster
Volonteri Boranke, uz stručnu pomoć Hrvatskih šuma, na požarištima su posadili više od 100.000 stabala u sadnicama, sjemenu i žiru

U petoj sezoni popularne akcije Boranka održano je 6 velikih akcija pošumljavanja požarišta u kojima je sudjelovalo više od 1000 volontera. Veliku pomoć volonterima i organizatorima Boranke u akcijama pošumljavanja i zalijevanja također već petu godinu zaredom pruža marka Dacia, koja svake godine pa tako i ove, akciji Boranka besplatno osigura korištenje po dva SUV-a Dacia Duster.

Boranku su 2018. godine pokrenuli Savez izviđača Hrvatske, Hrvatske šume i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite, kreativnom agencijom IMAGO Ogilvy i Splitskim skautskim zborom kao odgovor na katastrofalne šumske požare koji su 2017. poharali pola Dalmacije.

Pošumljavanje opožarenih područja
Volonteri Boranke, uz stručnu pomoć Hrvatskih šuma, na požarištima su posadili više od 100.000 stabala u sadnicama, sjemenu i žiru. Do sada su održane 33 akcije pošumljavanja požarišta i to u okolici Splita, Solina, Makarske, Zadra i Trogira. Kako šumski požari svake godine progutaju stotine novih hektara šuma, za očekivati je da će se u narednim godinama i akcija Boranka nastaviti, ali i proširiti na neke druge gradove oko kojih su stradale šume i zelenilo.

Marka Dacia u Boranki je našla prirodnog partnera jer njezine odrednice marke koja je istodobno esencijalna a opet cool, robusna i okrenuta prirodi, ekološka i racionalna u potpunosti odgovaraju svemu što Boranka promovira i radi.

Tako su i Dusteri zbog svojih terenskih performansi zahvaljujući višestruko testiranom i pouzdanom pogonu na sva 4 kotača od izuzetno velike koristi pri pošumljavanju i zalijevanju na teže pristupačnim terenima kakvi se nalaze na većini požarišta Dalmacije pa ne čudi što ih organizatori Boranke svake godine rado koriste.

Support Ukraine