4×4 Roadshowa: Škoda Kodiaq

6 years,11 months ago - 15 svibnja 2017, Automobili.hr
4×4 Roadshowa: Škoda Kodiaq
Škoda je sve vrline Superba ugradila u jedan svoj model iz SUV segmenta i time stvorila vrlo konkurentan proizvod na trenutno najzahtjevnijem tržištu automobila.

Koliko je velika Škoda Kodiaq?

Škodin najveći SUV je ujedno i jedan od najvećih na Auto Bildovom Roadshowu. U dužinu broji gotovo 4,7 metara, širok je 1893 mm te visok 1659 mm. Navedene brojke se osjete i u unutrašnjosti, gdje putnici straga imaju cijeli metar u visinu te bez obzira na poziciju prednjih sjedala, uvijek pregršt mjesta za noge. Prtljažnik? Od 720 do impresivnih 2065 litara.

Kako je opremljena Škoda Kodiaq?

Active je izdašan serijski paket opreme kojim se dobiva radarski sustav nadgledanja prostora ispred vozila, dvozonski klimatizacijski uređaj, 6,5" središnji zaslon osjetljiv na dodir, 8 zvučnika, aluminijski naplatci i dr. Na Active se nastavlja Ambition sa sustavima nadzora vozne trake, poziva u slučaju nužde i praćenja umora vozača, a vrh ponude je Style koji dolazi s LED prednjim i stražnjim svjetlima, grijanim mlaznicama za pranje vjetrobranskog stakla i Driving Mode Select sustavom izbora načina rada automobila.

Koji motori pogone Škodu Kodiaq?

Najslabiji motor u ponudi je benzinski 1.4 TSI koji dolazi u verzijama sa 125 i 150 KS. Slijedi ih dizelski 2.0 TDI sa 150 KS, a na kraju liste stoje 2,0-litreni TSI sa 180 KS i TDI jednake zapremnine, ali s 10 KS više. Od mjenjača je moguće birati između 6-stupanjskog ručnog i 6 ili 7-stupanjskog DSG automatika, koji pogon šalju na prednje ili sve kotače.

Koje su cijene nove Škode Kodiaq?

Active oprema, 1.4 TSI (125 KS), ručni mjenjač i pogon na prednje kotače kod modela Kodiaq zahtijevaju 176.477 kuna. Najjeftinija verzija s 4×4 pogonom iziskuje 217.590, ulazni dizelaš stoji 236.183, a za dizelsku 4×4 verziju s DSG-om Škoda traži 285.009 kuna.

Auto Bild preporuka:

Možda je Škoda marka za „smrtnike", no Kodiaq jedan dio opreme dijeli samo s još jednim proizvođačem, a to je Rolls-Royce. Riječ je o kišobranu koji se u slučaju Kodiaqa nalazi u vozačevim vratima te bez obzira na promjenjivost vremenskih uvjeta, vozača uvijek ostavlja suhim.

Support Ukraine