Isprobali smo novi Dacia Jogger: Svestrano obiteljsko vozilo stvoreno za svakodnevicu i avanturu

2 years,1 month ago - 8 veljače 2022, tportal
Dacia Jogger
Dacia Jogger
Jogger s 5 sjedala u opremi Essential s motorom 1.0 ECO-G 100 kreće po cijeni od 112.900 kn, ista verzija sa 7 sjedala kreće od 118.500 kn. Za one koji žele verziju s benzinskim motorom 1.0 TCe 110 u početnoj opremi Essential s 5 sjedala kreće od 117.400 kn, a sa 7 sjedala 123.000 kn

Dacia je početkom rujna prošle godine predstavila potpuno novi model pod imenom Jogger, a mi smo ovih dana imali jedinstvenu priliku isprobati ovaj po mnogo čemu vrlo zanimljiv model po cestama Provanse, na francuskoj Azurnoj obali između mora i planina. Dacia Jogger se predstavio novinarima sa svojim EXTREME Special Edition Terracotta Brown i TCe 110 benzinskim motorom i u verziji Moonstone Grey COMFORT opremljenom ECO-G 100 benzinskim/LPG (UNP ili ukapljeni naftni plin) motorom na dva goriva.

Ono što je svakako zanimljivo jest i činjenica da je marka Dacia, u sklopu Renault Grupe, u samo nekoliko posljednjih godina postala marka vozila o kojoj se priča u mnogim superlativima. Rekli bismo, marka koja svakako nudi vrlo opravdanu vrijednost za novac, odnosno marka koja nudi jako puno za uložena sredstva u kupovinu njihovih modela. Dacia je marka koja je, uz već godinama vrlo dobro prihvaćeni terenac Duster, tržištu ponudila i prošle godine osvježene modele Sandero i Sandero Stepway, o kojima smo napisali prilično dobre recenzije. Tu je naravno i posve električni model Spring uz svoju nenadmašnu cijenu

Ovim novim i povoljnim obiteljskim modelom u izvedbama s 5 ili 7 sjedala, Dacia spremno juriša na C-segment. Dacia Jogger, a radi se o obiteljskom automobilu, četvrti je stup proizvodne strategije marke. Predstavljanje Dacije Jogger dio je strategije obnove ponude marke, a do 2025. godine trebala bi biti predstavljena još dva modela, poput vrlo iščekivanog SUV-a Bigstera.

Svestrani obiteljski automobil
Dacia Jogger je svestrani obiteljski automobil koji ispunjava sve kriterije budući da spaja duljinu karavana, prostranost monovolumena i izgled SUV-a. Zapravo, on je klasa za sebe. Jogger, kao punokrvni član obitelji Dacia, prema proizvođaču, nudi najbolji omjer cijene, prostranosti i svestranosti. Jogger se odlično snalazi na na svim cestama, idealan je obiteljski suputnik za svakodnevni život, ali i za one koji se žele maknuti od svega i uživati u prirodi.

Bilo da je riječ o izvedbi s 5 ili 7 sjedala, Dacia Jogger dostupan je u tri razine opreme (Essential, Comfort i Extreme Special Edition) i šest boja karoserije: običnoj bijeloj Glacier te pet metalik boja: plavoj Iron, smeđoj Terracota, sivoj boji škriljevca, sivoj Moonstone i biserno crnoj.

Dacia Jogger isprva će biti dostupan s dvjema opcijama motora kombiniranima sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem: novim benzinskim motorom TCe 110 i benzinsko-plinskim motorom ECO-G 100. Isto tako treba naglasiti da će Dacia 2023. Jogger obogatiti i s poznatim Renaultovim E-TECH hibridnim motorom.

Jogger je već dostupan za narudžbe, a u prodajne salone stiže u ožujku 2022.

Vanjski dizajn, struktura i dimenzije
Dacia Jogger je konstruiran na suvremenoj platformi, ima ojačanu karoseriju, šest zračnih jastuka te praktične sustave za pomoć u vožnji.

Platforma CMF-B, koja se već ugrađuje u novi Sandero, platforma je nove generacije Dacijinih vozila i u samom je središtu njihove strategije za modele iz B i C segmenta. Dacia Jogger ima jedinstven središnji i stražnji modul kojim postiže duljinu od 4547 mm pa se može pohvaliti prostranošću i svestranošću modela iz C-segmenta.

Budući da je konstruirana na suvremenoj platformi i ojačana vrlo otpornom i krutom karoserijom, Dacia Jogger sjajno odolijeva udarcima. Strukturna poboljšanja uključuju ojačani blok motora (bočni nosači i spušteno podvozje) i putnički prostor. Senzori pritiska na vratima povezani s akcelerometrom rano prepoznaju da je došlo do bočnog sudara i tako ubrzavaju aktivaciju zračnih zavjesa i bočnih zračnih jastuka te sprječavaju nastanak ozljeda u predjelu trbuha, prsa i glave.

Prednji profil novog modela ističe se širokom i prepoznatljivom maskom, snažnim blatobranima koji guraju kotače prema uglovima karoserije i isklesanim vodoravnim poklopcem motora. Kotači postavljeni u ravnini s blatobranima i stražnji spojler zaslužni su za dinamičan izgled, istovremeno naglašavajući stražnje blatobrane zbog čega automobil djeluje stabilno i uravnoteženo.

Prednja i stražnja svjetla utjelovljuju Dacijin svjetlosni potpis u obliku slova Y, pri čemu su prednja dnevna i kratka svjetla izvedena u LED tehnologiji. Osim što smanjuju potrošnju, LED svjetla jamče snažnije osvjetljenje i bolju vidljivost danju i noću.

Dacia Jogger svoj pustolovan izgled duguje krovnim nosačima, izraženim lukovima blatobrana i visokom razmaku od tla (200 mm kada je vozilo neopterećeno) zahvaljujući kojima je spremna pokoriti svaki teren. Kotači su u ravnini s blatobranima i uokvireni snažnim lukovima. Dostupni su u izvedbi s pokrovima kotača Flexwheel elegantnog dizajna s perforacijama ili kao aluminijski naplatci. Opremljen je velikim naplatcima (vanjski promjer do 660 mm) i gumama visokog profila zbog kojih djeluje robusno. Konkretno Jogger nudi kotače dimenzija 16 cola s gumama dimenzija 205/60 R16 92H.

Prednja i stražnja svjetla utjelovljuju Dacijin svjetlosni potpis u obliku slova Y, pri čemu su prednja dnevna i kratka svjetla izvedena u LED tehnologiji. Osim što smanjuju potrošnju, LED svjetla jamče snažnije osvjetljenje i bolju vidljivost danju i noću.

Dacia Jogger od druge razine opreme nudi krovne nosače koji se jednostavno pričvršćuju, kako biste bili spremni i za najneočekivanija putovanja. Postavljeni uzdužno upotpunjuju dizajn vozila i ne utječu na aerodinamičnost, dok u poprečnom položaju mogu prevesti teret do 80 kg (bicikle, skije, krovne kovčege i drugo). Ovaj domišljati sustav, koji smo vidjeli na modelu Sandero Stepway, u potpunosti je usklađen s načelima marke: pametan je, praktičan, jednostavan i ekonomičan.

Veliki međuosovinski razmak (2897 mm), prostor za glavu i okomiti stražnji kraj (okomita stražnja svjetla, iznimno širok poklopac prtljažnika i niski utovarni prag) zaslužni su za obilje putničkog i prtljažnog prostora. Većom duljinom stražnjih vrata i duljom linijom bočnih prozora (40 mm) olakšan je pristup stražnjim sjedalima. Sa svojom duljinom od skoro 4,55 m, Dacia Jogger najdulji je model u ponudi marke. Visina mu je od 1674 do 1691 mm. Njegove izdašne, a opet kompaktne dimenzije odgovor su na zahtjeve obitelji koje traže svestrano vozilo za svakodnevnu upotrebu.

Dizajneri i inženjeri poboljšali su aerodinamičnost modela. Jogger ima nakošen krov, aerodinamičnu podnicu, pokretna prednja zakrilca i ležajeve koji smanjuju trenje. Sva ta poboljšanja pridonose manjim emisijama CO2 i većoj uštedi goriva.

Ručice vrata odlikuju se uglađenim i ergonomičnim dizajnom. Gumb za otvaranje motoriziranog poklopca prtljažnika na praktičan je i elegantan način ugrađen u njegov donji dio, dok je zbog okomitih stražnjih svjetala maksimalno iskorištena širina vrata prtljažnika za lakši utovar.

U drugom redu smještena su tri sjedala preklopiva u omjeru 2/3 : 1/3, dok se u trećem redu nalaze dva pojedinačno preklopiva sjedala koja se mogu i izvaditi. Dacia Jogger ima teretni kapacitet do 2094 litre.

Izvedba s pet sjedala ima kapacitet od 708 dm3 (mjereno do vrha poleđine sjedala, prema normi VDA). Izvedba sa sedam sjedala ima kapacitet od 160 dm3 i 565 dm3 s preklopljenim trećim redom sjedala (prema normi VDA). Budući da je prtljažni prostor visok (661 mm) i dugačak (1100 mm), u njega će s lakoćom stati dječja kolica ili guralica bez rastavljanja. Jednostavnim uklanjanjem sjedala iz trećeg reda moguće je prevesti i opremu za planinarenje, alate ili kućne ljubimce.

Najveća masa nekočene prikolice iznosi 625 kg, a najveća masa kočene prikolice 1200 kg.

Unutrašnjost kabine
Jogger u pravoj je mjeri prostran i svestran, što ga čini savršenim rješenjem za svakodnevne potrebe obitelji. Jamči udobnost svim putnicima – bili oni sprijeda, u sredini ili straga.

Kako bi se povećao dojam prostranosti u unutrašnjosti, od druge razine opreme dostupna je tekstilna traka koja se proteže čitavom širinom armaturne ploče. Sučelja za vozača (instrumentna ploča, zaslon multimedijskog sustava) smještena su iznad trake, dok su lako dostupne komande (klima-uređaj, sustavi za pomoć u vožnji) smještene ispod nje. Isti tekstilni umetci krase i naslone za ruke na prednjim vratima.

Uz svoje gore navedene dimenzije Jogger je najprostraniji model na tržištu. Udobnost svih putnika je, rekli bismo, osigurana. Sjedala svojom visinom (+55 mm između prvog i drugog reda te +25 mm između drugog i trećeg reda) također pridonose udobnosti. Drugi i treći red sjedala jednako su udobni kao i prvi te pružaju obilje prostora za stopala i koljena.

Sjedala su oblikovana tako da pruže odgovarajuću potporu vozaču i putnicima. Vozač tako može podesiti visinu sjedala (+/- 35 mm) i upravljača (+/- 20 mm). Opcijski je dostupna i prilagodba upravljača po dubini (+/- 25 mm) te središnji naslon za ruke s prostorom za pohranu.

Pristup trećem redu sjedala u Daciji Jogger iznimno je jednostavan, ponajviše zahvaljujući sklopivom drugom redu sjedala. Prostor za glavu (855 mm) i koljena (127 mm) u trećem redu jedan je od najvećih na tržištu osobnih vozila za sedam putnika, što znači da se ondje može udobno smjestiti dvoje odraslih putnika.

Budući da ima i verziju s tri reda sjedala, Jogger može prevesti do 7 odraslih putnika. Drugi red opremljen je i dvjema ISOFIX pričvrsnim točkama za dječje sjedalice. Putnici u trećem redu uživat će u pojedinačnim sjedalima, naslonima za ruke i bočnom prozoru za prozračivanje koji omogućuje bolji pogled na cestu. Prvi i drugi red sjedala imaju vlastito stropno svjetlo. Treći red sjedala serijski je opremljen prozorima s kosim otvaranjem kako bi se osiguralo prirodno prozračivanje.

Ovo istinski svestrano vozilo može se konfigurirati na čak 60 načina. Jogger nudi 24 l prostora u pretincima za pohranu raspoređenim po cijeloj unutrašnjosti, što je dovoljno za sve putnike – uključujući i one u trećem redu. Glavni su pretinci 7-litreni pretinac za rukavice, pretinci u vratima sprijeda i straga u koje stane 1-litrena boca, 1,3-litreni zatvoreni pretinac središnje konzole i šest držača čaša.

Kako bi prijevoz i pohrana različitih predmeta bili jednostavni i sigurni, prtljažni prostor opremljen je elastičnim trakama i četirima prstenovima za pričvršćivanje tereta. Dacia Jogger opremljen je i trima kukicama za pričvršćivanje: dvama u prtljažniku i jednom na prednjoj klupi (idealno za odlaganje torbi). Može imati do tri 12 V utičnice, od kojih je jedna u prtljažniku.

Multimedija
Dacia Jogger dostupan je s tri opcije multimedijskog sustava kako bi svatko mogao izabrati pravu za sebe: pametni sustav Media Control može se koristiti u kombinaciji s pametnim telefonom i bez njega, Media Display dostupan je sa 8-inčnim dodirnim zaslonom, dok Media Nav omogućuje navigaciju s pomoću pametnog telefona te bežično zrcaljenje.

Media Control: Univerzalan i pristupačan multimedisjki sustav
Media Control punokrvni je multimedijski sustav. Uključuje dva zvučnika, postolje za punjenje u armaturnoj ploči, Bluetooth®, USB priključak, komande na upravljaču, i prikaz informacija radiouređaja preko 3,5-inčnog digitalnog TFT zaslona putnog računala.

Sustav nudi još više kada se kombinira s besplatnom aplikacijom za pametne telefone Dacia Media Control. Aplikacija upotrebljava GPS mrežu pametnog telefona za navigaciju i omogućuje lakši pristup radiju, glazbi, pozivima, porukama i brojnim drugim funkcijama kao što je glasovno upravljanje (Siri ili Android). Kako bi vožnja bila sigurnija, komande su dostupne na upravljaču i neposredno iza njega.

Još napredniji: Media Display i Media Nav
Sustav Media Display uključuje četiri zvučnika, USB priključak i visoko postavljen 8-inčni dodirni zaslon blago nagnut prema vozaču za još veću vidljivost i ergonomičniju uporabu. Intuitivno i praktično sučelje s Bluetoothom® kompatibilno je sa sustavima Android Auto i Apple CarPlay. Nova kartica 'Automobil' omogućuje pristup postavkama sustava za pomoć u vožnji.

Naposljetku, sustav Media Nav s ugrađenom navigacijom i Wi-Fijem omogućuje bežično povezivanje sa sustavima Apple Carplay i Android Auto. Audiosustav uključuje šest zvučnika (uključujući dva visokotonska zvučnika) i dva USB priključka, od kojih je jedan ugrađen serijski (na lijevoj strani središnjeg zaslona), a drugi je dostupan opcijski s multimedijskim sustavom Media Nav (ispod gumba grijanja/ventilacije).

Osnovna serijska oprema
Dacia Jogger obiteljima pruža sve što im je potrebno kako bi ostale povezane u vožnji: pametno postolje za punjenje, 3,5-inčni digitalni TFT zaslon i, ovisno o inačici, do tri 12 V utičnice za punjenje elektroničkih uređaja. Serijska oprema uključuje i komande na upravljaču za tempomat i graničnik brzine te automatska svjetla.

Dodatna i opcijska oprema
Ovisno o tržištu, Dacia Jogger nudi niz dodatne i opcijske opreme: grijana prednja sjedala, automatski klima-uređaj s digitalnim zaslonom, karticu 'Slobodne ruke' s funkcijom daljinskog otključavanja prtljažnika, automatsko uključivanje svjetla kako biste lakše uočili svoj Dacia Jogger noću, automatske brisače, elektroničku parkirnu kočnicu, kameru za vožnju unatrag, sustav za nadzor mrtvog kuta te prednje i stražnje parkirne senzore.

Dacia Jogger Extreme, pravi obiteljski terenac
Ograničena serija modela Jogger nosi naziv Extreme te će se isticati još naglašenijim terenskim stilom. Dostupna je u četiri boje karoserije: biserno crnoj, sivoj boji škriljevca, sivoj Moonstone i smeđoj Terracotta (u kojoj je model i predstavljen na premijeri za novinare).

Crni krovni nosači, retrovizori i aluminijski naplatci još će više doći do izražaja zahvaljujući prednjoj i stražnjoj zaštiti podvozja u sivoj boji Megalith. Posebna serija Extreme ističe se i naljepnicama s imenom na prednjem kraju i naplatcima. Pragove krase posebne zaštitne trake specifične za tu inačicu.

Ozračje u unutrašnjosti još više podižu crveni umetci i kromirane sive trake uzduž obloga prednjih vrata. Uklonjivi nosač pametnog telefona dostupan je serijski. Popis sveobuhvatne opreme uključuje kameru za vožnju unatrag, klima-uređaj i karticu za zaključavanje/otključavanje vozila bez upotrebe ruku.

Drugi red sjedala ima dva sklopiva stolića s držačima čaša. Stolići se mogu produljiti do 70 mm kako bi odgovarali potrebama svih putnika. Dacia Jogger Extreme opremljena je shark antenom, tepisima za svaku klupu i gumenom zaštitnom oblogom prtljažnika.

Sigurnosni sustavi Joggera
Sustav za pomoć pri naglom kočenju je aktivan od 7 do 170 km/h. Ovaj sustav preko prednjeg radara računa udaljenost od vozila ispred vas (od 7 do 80 km/h za nepokretna vozila). Kada se krećete raskrižjem brzinom između 7 i 25 km/h s uključenim pokazivačem smjera, sustav prepoznaje nadolazeća vozila koja se kreću brzinama između 30 i 55 km/h.

Uoči li opasnost od neizbježnog sudara, vozača će upozoriti vizualnim i zvučnim signalom. Sustav će zatim: pojačati snagu kočenja u slučaju da vozač nedovoljno snažno zakoči te i dalje postoji opasnost od sudara; snažno zakočiti ako vozač sam to propusti učiniti.

Nadzor mrtvog kuta. Ovaj je sustav aktivan od 30 km/h do 140 km/h i upozorava vozača na opasnost od sudara s drugim vozilom koje se nalazi pokraj ili iza vozila. Četiri ultrazvučna senzora (dva straga i dva sprijeda) prepoznaju druga vozila u mrtvom kutu, uključujući motocikle. Prepozna li sustav drugi objekt u mrtvom kutu, aktivirat će LED svjetla na odgovarajućem retrovizoru.

Sustav za pomoć pri parkiranju. Ovaj sustav čine četiri ultrazvučna senzora sprijeda i straga, kamera za vožnju unatrag i dinamičke linije za navođenje. Uključuje zvučna i vizualna upozorenja koja manevriranje pretvaraju u dječju igru.

Sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici. Sustav održava pritisak na kočnici dvije sekunde kako bi spriječio pomicanje vozila unatrag na uzbrdici, a vozaču pružio dovoljno vremena za pomicanje stopala s papučice kočnice na papučicu gasa.

Treba naglasiti kako su u Daciju Jogger serijski ugrađeni graničnik brzine i sustav elektroničkog nadzora stabilnosti (ESC) najnovije generacije, kao i automatska prednja svjetla. Ovisno o izvedbi ili inačici, Jogger može biti opremljen tempomatom s komandama na upravljaču i automatskim brisačima.

Učinkoviti benzinski i plinski motori
Dacia Jogger na raspolaganju ima raznovrsnu ponudu motora: novi 1,0-litreni benzinski motor TCe 110 i benzinsko-plinski motor ECO-G 100.

Novi motor TCe 110
Dacia Jogger dolazi s novim benzinskim motorom TCe 110 i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. TCe 110 je jednolitreni, trocilindrični turbomotor s izravnim ubrizgavanjem koji razvija 110 KS. Zahvaljujući aluminijskom bloku motora teži manje, S okretnim momentom od 190 Nm pri 1750 okr./min. (i najvećim okretnim momentom od 200 Nm pri 2900 okr./min.) trenutačno je najsnažniji motor u ponudi Dacije Jogger.

S ovim motorom Jogger ubrzava od 0 do 100 km/h za 10,5 s (11,2 s verzija sa 7 sjedala), a krajnja brzina mu je 183 km/h.

Njegova varijabilna faza otvaranja ventila, pumpa za ulje promjenjiva obujma i uporaba različitih visoko učinkovitih materijala pridonijeli su snažnijim performansama i manjoj potrošnji goriva. Ugrađena ispušna grana, filtar krutih čestica i središnja brizgaljka pomažu smanjiti emisije CO2. Potrošnja motora TCe 110 u mješovitom ciklusu vožnje (WLTP) kreće se od 5,7 l / 100 km.

Benzinsko/plinski 1.0 ECO-G 100
Dacia je jedini proizvođač koji u svim svojim modelima nudi benzinske i dvogorivne (UNP) motore s oznakom ECO-G. Budući da se ti motori ugrađuju izravno u tvornici, kupcima je zajamčena sigurnost i pouzdanost. Razdoblje jamstva proizvođača, servisni intervali, troškovi servisa i kapacitet prtljažnika jednaki su onima inačice s benzinskim motorom (spremnik za plin nalazi se na mjestu gdje se inače nalazi rezervni kotač).

S ovim motorom Jogger ubrzava od 0 do 100 km/h za 12,3 s (13,0 s verzija sa 7 sjedala) na UNP, a s benziskim motorom 12,5 s (13,2 s verzija sa 7 sjedala), a krajnja brzina mu je 175 km/h na UNP pogon te 172 km/h na benzin.

Potrošnja motora ECO-G 100 u mješovitom ciklusu vožnje (WLTP) kreće se od 7,4 l / 100 km (pri čemu se ispusti 118 g CO2/km). Prosječne su emisije inačice s benzinsko-plinskim motorom za 10 posto niže od onih ekvivalentne benzinske inačice. Štoviše, s benzinsko-plinskim pogonom moguće je povećati doseg na 1000 km zahvaljujući dvama spremnicima: 40-litrenom spremniku plina i 50-litrenom spremniku benzina.

Dacia pametno koristi snagu plinskog pogona kako bi zajamčila još jednostavniju uporabu, veći užitak u vožnji, niže emisije CO2 i veći doseg. Neke zemlje za benzinska i dvogorivna LPG vozila nude financijske poticaje i porezne olakšice, povoljnije punjenje i izuzeće od plaćanja naknada za zagađenje.

Hibridni motor E-TECH
Treba reći i da će Jogger dobiti i svoju hibvridnu inačicu 2023. Pritom će Dacia Jogger biti prvi model marke opremljen hibridnom tehnologijom, a nelužbeno doznajemo da se radi o 1,6-litrenom E-TECH hibridnom motoru snage vjerojatno 145 KS kakav smo nedavno isprobali u Renaultu Megane Conquestu.

Prvi dojmovi o Joggeru
Na početku teksta smo rekli da smo imali isprobati dvije verzije Joggera: EXTREME Special Edition Terracotta Brown i TCe 110 benzinskim motorom ili u verziji Moonstone Grey COMFORT opremljenom ECO-G 100 benzinskim/LPG (UNP ili ukapljeni naftni plin) dvogorivnim motorom.

Jogger naravno nosi dizajnerski potpis najnovijih modela, poput Sandera i Stepwaya, no to nije nedostatak, već prednost jer djeluje moderno. Usporedimo li model Loggy, koji se vše ne proizvodi i i kojeg bi Jogger u nekoj mjeri trebao zamijeniti, ali i potpuno zasjeniti, onda svakako treba reći da je Jogger moderan i svestran. Mogućnost smještaja 7 utnika svakako je odlična stvar, a putnici neće imati problema s prostorom unutar kabine.

Dobro, Jogger možda i ne može ponijeti naziv klasičnog terenca, ali nedvojbeno po mnogočemu može ponijeti naziv crossover/SUV. Uvjerljivost na laganom terenu, Jogger svakako posjeduje, i u to smo se osobno uvjerili vožnjom po terenskoj dionici na prezentaciji. Ovjes dobro podnosi terenske neravnine, adugi međuosovinski razmak mu daje stabilnost.

Već od prvih kilometara na cesti osjeti se stabilnost i prianjanje koji vožnju čine sigurnom. Zbog izdašnog međuosovinskog razmaka od skoro 2,9 m i širokog prednjeg i stražnjeg traga kotača djeluje jako stabilno na cesti. Električni varijabilni servoupravljač olakšava vožnju svim vrstama cesta, neovisno o brzini, te smanjuje otpor za 36 posto. Jogger sprijeda ima ovjes pseudo Mc-Pherson s trokutastim ramenima, a straga osovinu u obliku slova H s programiranim deformiranjem sa spiralnim oprugama. Prednje kočnice su mu disk (5 sjedala: 258x22 / 7 sjedala: 280x24), a straga bubnjevi (9“), no to se ne osjeća niti pri većim brzinama.

Domet kratkih svjetala (15 m) i dugih svjetala (55 m) vozaču jamči optimalnu vidljivost. Ergonomski upravljač s osvijetljenim gumbima i zaslon instrumentne ploče nakošen prema vozaču čine vožnju još ugodnijom.

Ojačan prednji kraj karoserije pomaže smanjiti vibracije motora. Debljina obloga prtljažnika, spojler na vrhu poklopca prtljažnika i zabrtvljena vrata (zatvoreni procjep između vrata i karoserije) također pomažu smanjiti buku kotrljanja. Kako bi se smanjio zračni otpor i buka vjetra, spoj nosača i kućišta retrovizora obložen je brtvom.

Za kraj, sazdan na vrijednostima marke Dacia, novi Jogger najpristupačniji je obiteljski automobil C-segmenta koji nudi jedinstven omjer cijene i kvalitete u klasi. Dacia Jogger s 5 sjedala u opremi Essential s motorom 1.0 ECO-G 100 kreće po cijeni od 112.900 kn, ista verzija sa 7 sjedala kreće od 118.500 kn. Za one koji žele verziju s benzinskim motorom 1.0 TCe 110 u početnoj opremi Essential s 5 sjedala kreće od 117.400 kn, a sa 7 sjedala 123.000 kn. Najskuplja verzija Joggera Extreme s pet sjedala i 1.0 ECO-G 100 kreće od 133.900, a sa 7 sjedala i istim motorom kreće od 139.500 kn.

Support Ukraine